Voorbeeld reeds geplaatste of te vervangen palen

De reden dat de palen niet in het midden staan is het feit dat de bestrating eerder geplaatst is dan de palen. Om zo weinig mogelijk schade te krijgen worden de palen ergens in de hoeken van de tegels geplaatst. Met als resultaat: gaten, onkruid en losliggende stenen.

Tevens worden de palen dan willekeurig geplaatst waar het naar vernemen het best uitkomt. Hierdoor staan de meeste palen te dicht bij de rijweg ( zie bijlage: uitvoeringsvoorschriften BABW ).

Wij begrijpen dat het verplaatsen naar het midden van de tegel niet te doen is en meerwerk kan geven.

Voor het plaatsen van de tegels rondom geplaatste palen dient de stratenmaker een meetlat, krijt en een steenslijper bij zicht te hebben wat gangbaar gereedschap is voor een stratenmaker.

Voor de te vervangen palen dient de plaatsingsdienst loodlijnen en krijt bij zicht te hebben om het midden van de tegel te bepalen. Indien men goed kruist dan zal het meerwerk niet langer hoeven de duren dan 1 tot 2 minuten.

Uitleg bijlage reeds geplaatste palen: :

Tegel B,C,F en G verwijderen.
De opvultegel plaatsen rondom paal.
Tegel B,C en F zagen op 300x200mm en 300x100mm.
Deze 6 stukken plaatsen rondom opvultegel.
Tegel G is reeds kapot en kan je verwijderen.

Het resultaat: geen gaten, geen losliggende stenen en onkruidbeperkend. 

Ongeacht waar het gat zich bevind in de bestaande situatie kom je te allen tijde met 3 zaagsneden weg omdat de ruimte rondom de opvultegel altijd 300x300mm is. Zowel boven en onder als links en rechts van de opvultegel blijft er ruimte over van 300x300mm ongeacht waar het gat zich bevind.

Uiteraard zou men bij te vervangen ( schade ) palen net zoals bij de reeds geplaatste palen hetzelfde systeem kunnen gebruiken zodat men niet hoeft de kruizen. Hierbij dient de plaatsingsdienst dan wel een meetlat en een steenslijper bij zich te hebben.

Als laatste wil ik graag het invalide parkeren onder de aandacht brengen. Door het grote verloop van deze plaatsen ( bijvoorbeeld door overlijden ) is de opvultegel ideaal. Men hoeft maar 1 tegel te verwijderen en een opvultegel te plaatsen. Indien opgeheven dan opvultegel verwijderen ( hergebruiken ) en een hele tegel terugplaatsen.

© 2011 - 2023 bordenplaza | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel